אצלינו ב"רוח ים" מאמינים בהצלחת הטיפול ומכוונים ליום שאחרי. כך שמרגע שהמטופל מגיע, יתגייסו אנשי הצוות לתכנון וחשיבה, על תהליך היציאה מהבית המאזן לחיים פרודוקטיביים בקהילה. כדי לאפשר למטופל לחזור לחיים מהם הגיע תוך השתלבות בקהילה ממנה יצא. אחד הטיפולים הוא טיפול ממוקד טראומה שהוא צורה מיוחדת של פסיכותרפיה שמטרתה התגברות על ההשפעות השליליות של חוויות טראומטיות. טראומה יכולה ללבוש צורות רבות, והיא נובעת מחוויות משמעותיות ובכלל זה התעללות פיזית, מינית ורגשית, הזנחה, תאונות שונות בילדות או בבגרות, אסונות ואלימות. וכן אירועים הקשורים בצבא, נשק והיתקלויות עם אש חיה. חוויות אלו יכולות להותיר השפעה מתמשכת על בריאותו הנפשית של אדם, כולל תסמינים של חרדה, דיכאון, הפרעת דחק פוסט טראומטית (PTSD) והפרעות אחרות הקשורות לטראומה.
הרעיון שעומד בבסיסו של טיפול ממוקד טראומה
הטיפול מבוסס על הרעיון שחוויות טראומטיות יכולות להפריע ליכולת של האדם לעבד ולשלב את זיכרונותיו ורגשותיו בצורה בריאה. זה יכול להוביל למגוון קשיים פסיכולוגיים ורגשיים, כולל פלאשבקים, סיוטים, ערנות יתר, הימנעות והקהות. טיפול ממוקד טראומה נועד לעזור לאנשים לעבד ולשלב את החוויות הטראומטיות שלהם בסביבה בטוחה ותומכת, במטרה להפחית את הסימפטומים ולשפר את רווחתם הכללית. עיבוד החוויות יכול להיות דרך טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT), או חוסר רגישות ועיבוד מחדש של תנועת עיניים (EMDR) הכוללת סדרה של תנועות עיניים בזמן שהפרט נזכר בחוויה הטראומטית, כדי לעזור לשלב את הזיכרון הטראומטי בצורה יותר אדפטיבית. בטיפולים אלה ישנה התמקדות בפיתוח מיומנויות התמודדות, שיפור ויסות רגשי והתייחסות למחשבות ואמונות שליליות הקשורות לחוויה הטראומטית.
התמקדות בסיפור הנרטיבי
טיפול נרטיבי הוא גישה נוספת לטיפול ממוקד טראומה המדגישה את חשיבות סיפורו של האדם הנפגע בסביבה בטוחה ותומכת. בגישה זו עוזרים לאנשים לפתח נרטיב קוהרנטי ומשמעותי יותר של החוויה הטראומטית שלהם, וזה מוביל לתחושת שליטה והעצמה רבה יותר. תחושת השליטה בסיטואציה בשונה מהתחושה שהסיטואציה פעלה על הנפגע, היא זו שמפחיתה את התגובות הטראומטיות. בכל שאלה או התייעצות בנושאים של טראומה ותגובות לטראומה, אנא פנה אלינו בטלפון או באתר ואנשי הצוות המיומנים והמנוסים שלנו יקשיבו ויכוונו לטיפול המתאים ביותר.